Salgótarjáni Atlétikai Club

A régió legjobbja lett a SAC-os futó

Sport XXI., mezei futás

A nehezítő körülmények ellenére a minap sikeresen megrendezésre került az Észak-Magyarországi régió idei utolsó Sport XXI-es szabadtéri fordulója, a mezei futóverseny.

A viadal helyszínéül a Mátyásföldi reptér szolgált, ahol a remek szervezésnek és a kegyes időjárásnak köszönhetően, jó hangulatban mérhették össze mezei futó képességeiket a fiatalok.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) felkészülését is megnehezíti a jelenlegi helyzet, a fiataloknak gyakran aszfalton, lámpafénynél kell gyűjtögetniük a kilométereket. Emellett a tornatermek is bezártak előttük, így minden nap ki vannak téve az időjárás viszontagságainak is.

Ennek ellenére Holecz Anna jóvoltából mégis tudtak versenyzőt indítani Mátyásföldön. Máté Csaba tanítványa 25 induló között magabiztosan szerezte meg az első helyet, sokat vert üldözőire, így megérdemelten lett ő az egész régió legjobbja. Nem ez volt Anna első ilyen jellegű sikere, egy éve, a salgótarjáni Tóstrandon megrendezett Sport XXI-es futamon sem talált legyőzőre, pedig akkor még a fiatalabb évjáratot képviselte. Ide tartozó hír, hogy a Mezei Liga sorozatot ezúttal nem írták ki, így a nógrádi megyeszékhelyen idén nem láthatunk élsportolókat.

Holecz Anna (SAC, 291-essel) magabiztosan győzött

Annára tavasszal már országos bajnokság vár, ahol szintén szép sikereket érhet el. A Sport XXI-esekre idén még egy terematlétika vár december közepén, de még kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt valóban megrendezik-e a versenyt, illetve hogy a nógrádiak fel tudnak-e készülni a feladatokra.

Eredmények. U13, lányok (25 induló, 1,5 km): 1. Holecz Anna (SAC).

Hozzászólás