Salgótarjáni Atlétikai Club

Csúcstartó előtt tisztelgünk

Kadlót futás pünkösdhétfőn

Május 25-én, azaz pünkösdhétfőn futóversenyt rendeznek Salgótarjánban, a nógrádi megyeszékhely egyik legeredményesebb atlétája, a félmaratoni táv csúcstartója, Kadlót Zoltán előtt tisztelegve. A verseny központja az Uzoni Péter Gimnázium lesz. KIÍRÁS és ÚTVONAL

Kadlót Zoltán

Kadlót Zoltán

A választható távok között természetesen ott szerepel a bő 21 kilométeres táv is, amelyen Kadlót 1996-ban, Belgrádban 1;02:22 órát futott, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) edzője ezzel a mai napig a legjobb magyar félmaratonista. Számtalan korosztályos és háromszoros felnőtt magyar bajnok, háromszor szerepelt mezei világbajnokságon csapatban, és ő volt a legtöbbször győztes csapat tagja a Bécs-Budapest Szupermaratonin. Tizenötször szerepelt a felnőtt-, és több tucatszor a korosztályos magyar válogatottban. Jelenleg tanítványaival büszkélkedhet, akik szép eredményekkel hálálják meg munkáját.

Aki sokallja a távot (melynek teljesítését természetesen a csúcstartó is tervezi), választhatja az öt kilométeres betétfutamot is, míg a kisebbek 500 és 1000 méter is lesz. A leghosszabb penzum az Uzonitól indul, a város központját és Vizslás-Újlakot is érintve ér vissza a rajthoz. Az öt kilométeresek a Lucfalva elágazónál fordulnak vissza. A szervezők a Förster Kálmán térre várják azokat, akik bár nem neveztek a futásra, a csúcstartót és kísérőit buzdítanák.

A regisztrációt követően 8.45-kor zenés bemelegítéssel kezdődik a program, 9 órakor a félmaratoni, majd öt perccel később az 5 kilométeres táv rajtol el. Az eredményhirdetésre előreláthatólag délben kerül majd sor, majd az indulókat egy ebéddel is megvendégelik a rendezők. Ezt követően Kadlót Zoltán élménybeszámolóval emlékezik pályafutására. A versenyre már az ország távolabbi pontjairól is jelezték indulási szándékukat.

A nevezési díj ezer forint, ami tartalmaz egy ebédet, egy pólót és frissítőket (gyümölcs, zselé). A rendezvény fővédnöke Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere lesz.

Versenykiírás és regisztráció.

A verseny facebook-oldala.

KadlotFelmaratonTerkep_ujsagba-01

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: